libravirtua-button ontime-button

Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /var/www/m/mve.hu/htdocs/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264

Online számla-adatszolgáltatás: Vészesen közeledik a határidő

A LIBRA szakemberei előadást tartottak a Joint Venture Szövetség (JVSZ) konferenciáján.

Kevesebb, mint fél éven belül indul a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online számla-adatszolgáltatási rendszere, 2018 július 01-tól kötelező lesz minden 100.000 Ft-ot elérő vagy meghaladó adótartalmú számlát a NAV részére megküldeni. Az új szabályozás számos kérdést felvet a magyar vállalatok számára, mind fejlesztői, mind pedig felhasználói oldalról. Cégünk már a kezdetektől tagja annak a NAV által vezetett fejlesztői munkacsoportnak, mely azért jött létre, hogy az online számla-adatszolgáltatási rendszer megfelelően, a számlázó rendszerekkel összhangban tudjon működni.

A konferencián előadott Korpácsi Zia, a Libra Szoftver Zrt. pénzügyi projektigazgatója és Omacht András, a cég fejlesztési igazgatója, akik szoftverfejlesztői szemszögből közelítették meg a témakört, és a hallgatók részére több fontos kérdésre is választ adtak az előadást követő kerekasztal beszélgetések során. Az adatszolgáltatást illetően rámutattak a tényre, miszerint az online rendszerben csupán a számlaadatok rögzítéséhez és jóváhagyásához szükséges emberi beavatkozás, ezt követően a rendszer automatikusan végzi a munkát. Ebből következik, hogy az adatrögzítést követően már nincs lehetőség manuális felülvizsgálatra, beavatkozásra, azaz a jövőben még körültekintőbben kell majd eljárni a számlák kiállítása során. Mint elmondták, a rendszer elindulása után a számlázók munkaköre kiemelt fontosságú lesz, hiszen tapasztalt szakemberek szükségesek a számlabenyújtás jogszerű és zökkenőmentes működéséhez.
A LIBRA rendszerein belül már csak az utolsó simítások vannak hátra, a tavasszal együtt pedig az első tesztelhető ügyfél verzió is megérkezik.

Ajánlatkérés

Lépjen velünk kapcsolatba! Kérje vállalatára szabott megoldásunkat!

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com