libravirtua-button ontime-button

Pécsi Távhő Kft. (PÉTÁV)

A Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának (51%) és a Pannon Hőerőmű Zrt. (49%) tulajdonában lévő PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. Pécsett több mint 31 ezer lakást és közel 1000 egyéb felhasználót szolgál ki távfűtéssel és használati meleg vízzel. Biztosítja az ehhez szükséges berendezések üzemeltetését, karbantartását. 120 km hosszú vezetékrendszeren és 20 km közműalagúton keresztül, 589 hőközpont és 434 szekunder hőfogadó állomás közbeiktatásával szolgálja ki fogyasztóit. Szakmai tradíciónkra jellemző, hogy Magyarországon Budapest után másodikként városunkban indult meg a távhő ellátás, 1962 őszén. Közszolgáltatási nagyságrendünk ma is meghatározó, Debrecen, Miskolc volumenével közel azonosan a második az országban.

Felismerés:
A működési folyamatok jobbítása, valamint a fogyasztók és a dolgozók elégedettségének növelése érdekében döntött úgy a társaságunk, hogy egy integrált vállalatirányítási rendszert fog bevezetni. Az előző ügyviteli rendszer nem volt korszerű; a cél egy a fogyasztók igényeit pontosabban, gyorsabban kielégítő, a jogszabályi változásokat megfelelően kezelő, a belső működés hatékonyságát javító rendszer bevezetése volt.

Kiválasztás:
Közbeszerzési eljárás keretében a Libra Szoftver Zrt. és az XAPT Hungary Kft. ajánlata versenyzett. A Libra ajánlata tartalmazta azokat az ügyviteli, vállalatirányítási megoldásokat, amikre társaságunknak szüksége volt, jobban megfelelt az elvárásainknak. Az ERP ügyviteli rendszerrel kapcsolatban támasztott funkcionális és informatikai követelmények vonatkozásában a Libra ajánlatát értékelte kedvezőbbnek a Szakmai zsűri.

Bevezetés:
A projekt első ütemének keretén belül elsőként 2012 áprilisában megtörtént a pénzügyi, számviteli és logisztikai modulok éles indulása, majd ezt követően fél évvel később a műszaki nyilvántartás is sikeresen bevezetésre került, mely a jelentős fejlesztések és bővítések miatt indult később.
A második ütem keretén belül 2012 nyarán elindult a közüzemi számlázás, majd decemberben a közületek számlázása is, most pedig a teljes távhő számlázásra is sor került.
Mivel a PÉTÁV rendelkezik Magyarországon talán a legszínesebb ügyfélkiszolgálással, így rengeteg személyre szabott fejlesztés került be az egyes modulokba, hogy minél ügyfél központúbb legyen az általuk használt rendszer. Elmondásuk szerint, ami náluk nem található meg, az egyáltalán nem érhető el a távhő szolgáltatóknál. Azért, hogy ez továbbra is így maradjon, a  dolgozói rengeteg egyedi megoldást fejlesztettek bele az egyes modulokba.

Tevékenység: távhőszolgáltatás
Alkalmazottak száma: 185 fő
Éves árbevétel: 7 007,77 M Ft (2013)
Rendszer: LIBRA6I Integrált Vállalatirányítási Rendszer
Bevezetés éve: 2011
Felhasználók száma: 100 fő
Bevezetett modulok:

 • MÉRLEG: főkönyvi modul
 • LIKVID: pénzügyi modul Számla,
 • KASSZA: házi- és valutapénztári modul
 • ÁLLÓ: tárgyi eszköz modul
 • CASHCENTER: banki és egyéb elektronikus fizetések, utalások modul
 • INVEST: beruházáskezelési modul
 • BIZNISZ: kereskedelmi és logisztikai modul
 • ANYAG: készletgazdálkodási modul
 • ROAD: menetlevél és munkalap modul
 • IKTATÓ: szerződés nyilvántartó modul
 • Műszaki,
 • INFOCENTER: vezetői információk
 • TÁVHŐ: távhő szolgáltatási modul

Ajánlatkérés

Lépjen velünk kapcsolatba! Kérje vállalatára szabott megoldásunkat!

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com