libravirtua-button ontime-button

Szegedi Vízmű Zrt.

A Szegedi Vízmű Zrt. Szeged és Algyő közigazgatási területén szolgáltatja az ivóvizet, elvezeti a szennyvizet és a csapadékvizet. A vállalat több mint 562 kilométernyi zárt csatornahálózat és közel 250 km csapadékvíz elvezető nyílt árok rendszer üzemeltetéséről és karbantartásáról gondoskodik.

A felismerés:
A Szegedi Vízmű Zrt. 1999 előtt külön rendszerekben kezelte a pénzügyi-számviteli és a vízdíjszámlázási feladatokat. A vállalatnál felmerült az igény az adatkezelés egységesítésére, egyszerűsítésére és pontosítására. Ezzel párhuzamosan a vállalatnál megkezdődött a különböző területek, munkatársak tevékenységeinek összehangolása, és ennek támogatására integrált vállalatirányítási megoldásra volt szükségük.

A kiválasztás:
Az új ügyviteli rendszer bevezetésétől azt várták, hogy a cég. tevékenységei áttekinthetőbbek legyenek, az ügyviteli folyamatok automatizálásával nőjön a hatékonyság és a vezető döntéshozatal is könnyebb legyen, a rendszerből szerzett gyors és naprakész információk segítségével.
Az ügyviteli rendszer felé további elvárás volt az ügyfélkapcsolati munka korszerűsítése és gyorsítása. A Szegedi Vízmű konkrét elképzeléseinek megvalósítására a LIBRA6i Integrált Vállalatirányítási Rendszer bevezetése mellett döntött.

A bevezetés:
A Szegedi Vízmű Zrt.-nél 2001-ben vezették be a LIBRA Integrált Vállalatirányítási Rendszer 10 modulját, amelyet 60 fő használ. A vállalat több mint 77 000 fogyasztási helyén havonta, illetve kéthavonta a LIBRA6i SUMMA ügyviteli program által készített számlát kapják kézhez.
A vállalat a bérszámfejtésen kívül a rendszer teljes funkcionalitását használja, lefedve a legtöbb stratégiai funkciót. A pénzügyi területen a főkönyvi- és folyószámla-könyvelés, valamint a pénztár- és számlakezelés a leglényegesebb feladatok, amelyeket a LIBRA6i ügyviteli program támogat, emellett az eszköznyilvántartás és készletgazdálkodás is kiemelt jelentőségű. A LIBRA6i ügyviteli program speciálisan vízműveknek fejlesztett SUMMA ügyviteli program modulja az ügyfélszolgálati és díjbeszedési munkában nyújt hatékony segítséget.

Tevékenység: ivóvíz szolgáltatás és közműves szennyvízelvezetés
Alkalmazottak száma: 369 fő
Éves árbevétel: 6 178,06 M Ft (2013)
Rendszer: LIBRA6i Integrált Vállalatirányítási Rendszer
Bevezetés éve: 2001
Felhasználók számla: 60
Bevezetett modulok:

  • MÉRLEG: főkönyvi modul
  • LIKVID: pénzügyi modul
  • KASSZA: házi- és valutapénztári modul
  • SZÁMLA: értékesítő és számlakészítő modul
  • ÁLLÓ: tárgyi eszköz modul
  • ANYAG: készletgazdálkodási modul
  • SUMMA: közüzemi ügyviteli modul
  • INVEST: beruházáskezelési modul
  • ROAD: menetlevél és munkalap modul
  • CASHCENTER: banki és egyéb elektronikus fizetések, utalások modul

Ajánlatkérés

Lépjen velünk kapcsolatba! Kérje vállalatára szabott megoldásunkat!

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com