libravirtua-button ontime-button

2.7.16.2 verzió újdonságok, változások

Új lehetőségek a Tárgyi eszköz modulban

A Mozgások felvitele menüpontban (F/A) mostantól lehetőség van egy elkészült szállítói számla alapján új eszközt bevételezni.
Az újonnan, szállítói számla alapján felvett eszköz esetében a Tárgyi eszköz lekérdezése menüpontban (F/B) meg lehet tekinteni az eszközhöz tartozó szállítói számlát.
Az Eszközállomány alakulása listára (F/K/H/A menüpont) és annak minden nyomtatási kimenetére ezentúl, az egyeztetések megkönnyítése érdekében, felvehető mezők a tárgyévi ÉCS mezők is.

Új lehetőségek az Ügyfél kapcsolatkezelés (CRM) modulban

Új lehetőségekkel bővültek a CRM modul paraméterei (O/M menüpont).
"Projekt azonosító töltésének módja" paraméternél kiválasztható "A projekt típus kódjából és az időszakból generált" opció. A paraméter ezen állása esetén aktívvá válnak a szintén új, "Időszak formátum" és a "Sorszám hossza" paraméterek is. Az időszak formátumban választhatunk, hogy az év a sorszámban milyen hosszan jelenjen meg. A sorszám hosszánál pedig, hogy milyen hosszan töltse fel a sorszámot a program balról nullákkal.
Szintén új paraméter a "Projekt átemelése Kód1-5 törzsbe". Bekapcsolása esetén a projektazonosítóval azonos kódú, a tárggyal azonos megnevezésű kód keletkezik a megjelölt Kód1-5 törzsben.
Az új paraméterekhez kapcsolódóan a Napló bejegyzések és feladatok (O/N) menüpontban, új projekt esetén egy legördülőből kiválasztható az időszak, ez alapján fog töltődni a projektazonosító "A projekt típus kódjából és az időszakból generált" paraméter beállítása esetén.

Főkönyvi tételek szerződés sorokhoz kapcsolása

A Mérleg modulon belül egy új menüpontban (A/K) van lehetőség a tételek szerződésekhez rendelésére.
Amennyiben egy főkönyvi tételt szerződéshez rendeltünk, azt módosítani, illetve törölni is tudjuk a Fizetés szerződéshez rendelése (G/G) menüpontban és a Teljesítések lekérdezése (G/L/B) menüpontban lehetséges a mérlegből kapcsolat tételek kimutatása is.

http://librawiki.mve.hu/mediawiki/index.php/Libra3s_M%C3%A9rleg_T%C3%A9telek_szerz%C5%91d%C3%A9shez_rendel%C3%A9se_%28A/K%29

Mérleg modulban partner rögzítés

A Mérleg modulban vegyes főkönyvi tételek könyveléséhez ezentúl lehetőség van partner rögzítésére is.
Ezek a tételek csak a Mérleg funkció lekérdezéseiben fognak megjelenni, így a Likvid modul egyetlen listáján sem fogja látni. Sem a folyószámlás listákon, sem az ÁFA bevallásban. Így ezt a lehetőséget kellő megfontolással alkalmazza, mert adott esetben a főkönyv-analitika egyezőség felborulásához vezethet!
Az alábbi két beállítással kell rendelkeznünk a partnerkód A/A menüpontbeli rögzítéséhez:
• A/U menüpontban be kell kapcsolnunk az új paramétert: Főkönyvi tételen partner megadása.
• Számlaszám karbantartóban a számlaszámok mellett a partnerkód rögzítésének engedélyezése a főkönyvi tételeken.

http://librawiki.mve.hu/mediawiki/index.php/Libra3S_M%C3%A9rleg_Adatbevitel_partner_haszn%C3%A1lattal

Új lekérdezés a Pénztár modulban

Elérhető mostantól a Pénztár modulon belül egy új menüpont: a Pénztár egyenleg lekérdezése (D/P/B menüpont). Az új lekérdezés az aktuális, pillanatnyi pénztáregyenleget mutatja meg a szűrőképernyőn megadott napra és iktatókönyvre vonatkozóan.

http://librawiki.mve.hu/mediawiki/index.php/Libra3s_P%C3%A9nzt%C3%A1r_-P%C3%A9nzt%C3%A1r_egyenleg_lek%C3%A9rdez%C3%A9s_%28D/I%29

Kapcsolattartó hozzárendelése szerződésekhez

A szerződésekhez mostantól lehet kapcsolattartót rendelni. Egy szerződés vagy keretszerződés rögzítése közben és módosításakor a "Kapcsolattartó" gomb megnyomásával tudjuk ezt megtenni.
A felugró panelen lehetőség van a következő adatok megadására: név, e-mail cím, mobil telefon, vezetékes telefon. A név melletti "+" gombbal lehetőség van azonnal új kapcsolattartót felvenni. Új felvitelkor a név mellé amelyik elérhetőségeket megadjuk, azokkal a típusokkal fog bővülni a törzs, így egy gombnyomással akár három törzsadatot is felvihetünk egyszerre!
Ezek az adatok a későbbiekben megjeleníthetőek a Téma modul lekérdezéseiben, listáin.

Új ellenőrzés bankcsomag rögzítésénél

Bankcsomag rögzítéskor és banki kivonat beolvasása esetén a program ellenőrzi, hogy adott iktatókönyvön belül az a sorszám következik-e.
Banki kivonat beolvasása (B/A/E/C menüpontban) esetén figyelmezteti a felhasználót, ha adott iktatókönyvön belül, az adott időszakra, adott kivonatszámú kivonatot már rögzítettek.
Ehhez az ellenőrzéshez egy új modul paramétert szükséges bekapcsolni: "Kivonatszám folytonosság ellenőrzése", ami B/M/Bank/Általános 2 fülön található.

Új modulparaméter a Számla modulban

A Számla modulban, a Modulparaméterek menüpontban egy új paraméter beállítására van lehetőség a Nyomtatás 3 fülön: "Érvénytelen számla megtekintésekor, a bizonylatszám helyén az érvénytelen iktatószám jelenjen meg."
A paraméter bekapcsolása esetén az érvénytelen számlák megtekintésekor az érvénytelen iktatószámot láthatjuk a Számlaszám mezőben.

Paraméterek átláthatóbban

Bizonyos, az ÁFA bevallás típusokhoz kapcsolódó paraméterek ezentúl, a könnyebb átláthatóság érdekében, a T/P/L menüpontban érhetőek el és állíthatók be.
• Készletből generált vevő számla esetén a könyvelési dátumba kínálódjon be a készlet bizonylat könyvelési dátuma
• Helyesbítő vevő számla deviza szorzója módosítható
• Devizás (belföldi is) szállító számla esetén keltezési dátum alapján történik a forintosítás
• Vevő számlából készlet kiadási bizonylat generálása esetén az új bizonylat könyvelési dátuma a számla teljesítési vagy könyvelési dátuma legyen

Új Pivot funkciók

A Szerkeszthető listák / Mérleg szerkeszthető lista (kontrolling) (M/L/A) menüpontban, mint választható mező megjelent a bizonylatszám, iktatószám, hivatkozási szám, amelyek az alrendszerig lenyúlva mutatják a kapcsolódó bizonylat azonosítókat.
Ezek a mezők a Libra Pivot-ban is kiválaszthatóak.

Ajánlatkérés

Lépjen velünk kapcsolatba! Kérje vállalatára szabott megoldásunkat!

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com