libravirtua-button ontime-button
2020. április 30., csütörtök 00:00

Laptopokkal segítjük a rászoruló diákokat

Cégünk hosszú évek óta ápol jó kapcsolatot oktatási intézményekkel, és ebben a nehéz időszakban sem feledkezünk meg a diákokról: szeretnénk elősegíteni, hogy mindenki lépést tudjon tartani a tananyaggal.

„A mostani rendkívüli helyzetben az iskolák bezárása komoly kihívás elé állította a tanulókat és a szülőket egyaránt. Sok olyan háztartás van, ahol sem asztali számítógép, sem laptop vagy tablet nem áll rendelkezésre, így a digitális oktatásban nem tudnak részt venni a gyerekek, helyette postán, telefonon keresztül kapják a feladatokat. Ezzel az eleve nehezebb helyzetben lévő diákok kerülnek még hátrányosabb helyzetbe, és kiszolgáltatottságuk, lemaradásuk tovább nő.” – nyilatkozta vezérigazgatónk, Faur Kálmán.

A Libra Csoport ezért döntött úgy, hogy a rászoruló diákokat 150 db laptoppal és tablettel támogatja, összesen 12 millió forint értékben. A támogatásban számos partnerünk is segítségünkre volt, akiknek ezúton is köszönjük a hozzájárulást.

A támogatást az alábbi intézményeken keresztül juttattuk el a diákoknak:

  • Lencsési Általános Iskola, Békéscsaba
  • Fekete István Átalános Iskola, Budapest
  • Nyíregyházi Rotary Club, Nyíregyháza
  • KórházSuli Alapítvány

 

 

Kategória: LIBRA Híreik

A LIBRA szakemberei előadást tartottak a Joint Venture Szövetség (JVSZ) konferenciáján.

Kevesebb, mint fél éven belül indul a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online számla-adatszolgáltatási rendszere, 2018 július 01-tól kötelező lesz minden 100.000 Ft-ot elérő vagy meghaladó adótartalmú számlát a NAV részére megküldeni. Az új szabályozás számos kérdést felvet a magyar vállalatok számára, mind fejlesztői, mind pedig felhasználói oldalról. Cégünk már a kezdetektől tagja annak a NAV által vezetett fejlesztői munkacsoportnak, mely azért jött létre, hogy az online számla-adatszolgáltatási rendszer megfelelően, a számlázó rendszerekkel összhangban tudjon működni.

A konferencián előadott Korpácsi Zia, a Libra Szoftver Zrt. pénzügyi projektigazgatója és Omacht András, a cég fejlesztési igazgatója, akik szoftverfejlesztői szemszögből közelítették meg a témakört, és a hallgatók részére több fontos kérdésre is választ adtak az előadást követő kerekasztal beszélgetések során. Az adatszolgáltatást illetően rámutattak a tényre, miszerint az online rendszerben csupán a számlaadatok rögzítéséhez és jóváhagyásához szükséges emberi beavatkozás, ezt követően a rendszer automatikusan végzi a munkát. Ebből következik, hogy az adatrögzítést követően már nincs lehetőség manuális felülvizsgálatra, beavatkozásra, azaz a jövőben még körültekintőbben kell majd eljárni a számlák kiállítása során. Mint elmondták, a rendszer elindulása után a számlázók munkaköre kiemelt fontosságú lesz, hiszen tapasztalt szakemberek szükségesek a számlabenyújtás jogszerű és zökkenőmentes működéséhez.
A LIBRA rendszerein belül már csak az utolsó simítások vannak hátra, a tavasszal együtt pedig az első tesztelhető ügyfél verzió is megérkezik.

Kategória: LIBRA Híreik

Lezárult az IBM Magyarország, a Libra Szoftver Zrt., a Pannon Egyetem, a Capture Zrt. és a Delta Systems Kft. közös kutatás-fejlesztés projektje, melyet az Új Széchenyit Terv keretében, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatott.

A konzorciumi tagok olyan felhőalapú megoldások prototípusait fejlesztették ki, melyek hatékonyabbá és intelligensebbé tehetik az okos városok és a modern közműhálózatok irányítását, valamint új alapokra helyezhetik az üzleti analitikát és a mobil munkaerő-szervezési feladatokat.

A projekt célja az volt, hogy a fejlesztésekből olyan prototípusok szülessenek, melyek hatékonyan segítik a magyarországi vállalatok, szervezetek, helyi társadalmi csoportok és egyesületek munkáját, illetve a lakosság igényeihez igazodva, megkönnyítik a településen élők életét. A konzorcium olyan újszerű városirányítási keretrendszereket és prototípusokat hozott létre, melyek a közüzemi szolgáltató cégek, és a városirányításban résztvevő önkormányzati tagvállalatok munkáját támogatják az üzleti analitika, a munkaerő-szervezés és az okos mérési feladatok terén. Ezekkel az élesben is tesztelt megoldásokkal mobiltechnológián, intelligens informatikai rendszereken, térfigyelő kamerákon és szenzorokon keresztül hatékonyan támogatható a közlekedésszervezés, az energiaellátás, illetve az önkormányzatok és a lakosság közötti kommunikáció.

A „smart grid”, vagyis intelligens közmű alprojekt során a tagok a villamos- és szenzorhálózat fejlesztését és karbantartását célzó megoldásokat vizsgáltak. Az integrált megoldások távlati lehetőségei mellett, prototípus fázisban elkészültek a különféle szenzorok és mérőórák adatait egységes, egyben szándékos módosítástól védett formában továbbító berendezések is. Ezen a területen speciális az intelligens városüzemeltetésben használható felületek, rendszerek és eszközök születtek, valamint keretdokumentumok, melyek segítik az önkormányzatokat és közműszolgáltatókat felkészíteni a jövőbeni változásokra.

A mobil-munkaerő-menedzsment munkacsoport mobil eszközök távmunkában és munkaszervezésben való alkalmazhatóságát kutatta. A kifejlesztett erőforrás-ütemező rendszer hatékony megoldást kínál a külső helyszínekre történő munkaerő delegálásban, és segíti a szakembereket abban, hogy külső helyszínről is, mobileszköz használata mellett elérjék a munkavégzéshez szükséges adatokat, információkat. A rendszer használata mellett jelentős nőhet a hatékonysága például a városüzemeltetés terepen dolgozó munkatársainak, ha a program által kijelölt legoptimálisabb útvonalat követik.

Ezen alprojekthez kapcsolódóan készült el a „Mozgásban a város” demonstrációs rendszer, mely az emberek és a járművek mozgási információt használva modelleket készít a közlekedés szervezés optimalizálásához és a helyfüggő szolgáltatások fejlesztéséhez, de hatékonyan alkalmazható többek között tömegrendezvények, menekülő utak megtervezéséhez, váratlan helyzetek, szükségállapotok indokolta közlekedési változások, forgalom elterelések megtervezéséhez is. Mindemellett kifejlesztésre került egy olyan különleges keretrendszer (LIBRA Smart Cloud Reporting Rendszer) is, melynek segítségével a kisebb, elszigetelt adatbázisok könnyen hozzáférhetővé válnak. Az alkalmazás segítheti például az önkormányzatok munkáját, hogy több, különálló adattárolóban tárolt információt könnyen összekapcsolhatnak, és egységes integrált platformon, riporting felületen kommunikáljanak.

A konzorcium, a projekt utolsó évében néhány prototípust éles helyzetben, valós körülmények között is tesztelt Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.-vel együttműködve. A négyéves projekt 1,892 Mrd forintból valósult meg, melyből a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatása 1,082 Mrd forint, a vállalatok önrésze pedig 809 400 000 forint volt. A program 2017 novemberében zárult.

photo 861139

Kategória: LIBRA Híreik

montázs2

A Libra mindig fontosnak tartotta a személyes kapcsolattartást Ügyfeleivel. Sok évtizedes tapasztalatunk szerint tanácsadó és fejlesztő kollégáink akkor tudnak a leghatékonyabban együtt működni a Partnervállalttal és megérteni napi működését, problémáját, ha azt a Partner saját székhelyén, számítógépén tudják leoktatni/ beállítani/ megmutatni/ orvosolni.

Kategória: LIBRA Híreik
2017. március 06., hétfő 00:00

LIBRA3s Acél Rendszer

LIBRA3s Acél Rendszer

Az ügyviteli és vállalatirányítási rendszerek vezető hazai szállítója, a LIBRA Szoftver Zrt. legújabb iparági megoldása a LIBRA Acél Rendszer, amelyet speciálisan az acélszerkezeti gyártók igényeinek megfelelően fejlesztett ki. Az Európai Uniós pályázatoknak köszönhetően a bevezetési költségek jelentős része vissza nem térítendő támogatásból finanszírozható.

dia

Referenciák

Az egyedileg az acélszerkezeti gyártók részére fejlesztett LIBRA megoldás 2017-ben sikeresen debütált a hazai piac két jelentős szereplőjénél, a DAK Acélszerkezeti Kft.-nél, valamint az Unimontex Kft.-nél.

Amit a LIBRA nyújt Önnek és vállalkozásának

A LIBRA Szoftver Zrt. több, mint 30 éves szakmai múltra tekint vissza, mely magába foglalja az ügyviteli és vállalatirányítási szoftver bevezetésében, és a rendszer fejlesztésben szerzett tapasztalatokat a hazai KKV piacon.

A hazai fejlesztés egyik legnagyobb előnye a rugalmasság, melynek köszönhetően képesek vagyunk Ügyfeleink eltérő igényeit megvalósítani a rendszeren belül, továbbá a hazai fejlesztés előnye, hogy a LIBRA szoftverei naprakészen lekövetik a Magyarországon aktuális törvényi és jogszabályi változásokat.

Büszkék vagyunk rá, hogy évről-évre egyre több vállalkozás számára könnyítjük meg a mindennapi munkavégzést, és jelenleg több ezer aktív felhasználóval rendelkezünk. Leendő Ügyfeleink számára első osztályú, évente frissülő referenciákat tudunk felmutatni, mind a KKV, mind a nagyvállalati szektorban.

Finanszírozás pályázattal

Megjelent a GINOP – 3.2.2-8.2.4-16 „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása”.

A Modern Vállalkozások Programjának minősített szállítójaként a LIBRA Acél Rendszerre most akár 40% vissza nem térítendő támogatást is igénybe vehet, továbbá a LIBRA Szoftver Zrt. átvállalja a pályázati ügyintézést, valamint a pályázati díj költségét is.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke minimum 1 millió Ft-tól, maximum 24 millió Ft-ig terjed.

A pályázattal kapcsolatos további információkat, illetve ajánlat kérés itt érhető el.

Miért érdemes a LIBRA Szoftverrel pályáznia?

  • Mert velünk akár 40% vissza nem térítendő támogatást is elérhet.
  • Mert a LIBRA a Modern Vállalkozások Programjának minősített szállítója.
  • Mert vezető hazai pályázatíró cégekkel együttműködésben biztosítjuk az Önök sikerét.
  • Mert átvállaljuk a pályázattal kapcsolatos költségeit.

Elérhetőségek, bemutató szervezése, ajánlatkérés

A LIBRA3s Acél Rendszerrel kapcsolatos további információkért kattintson ide vagy érdeklődjön az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címen.

Kategória: LIBRA Híreik
2017. január 26., csütörtök 00:00

Piac & Profit „Üzleti trendek – 2017” roadshow

Konferenciasorozat indul a dinamikusan fejlődő kis- és középvállalkozások döntéshozóinak, ügyvitelük legfontosabb trendjeiről, az új gyakorlatról, tudásokról. Az „Üzleti trendek – 2017” címet viselő roadshow célja, hogy az üzletvitelbe azonnal beemelhető új üzleti gyakorlatokat, szemléleteket, módszereket, naprakész információkat nyújtson a fejlődni, tanulni vágyó vezetőknek, akik tisztában vannak azzal, hogy csak úgy lehet versenyben maradni, ha folyamatos változásban, fejlődésben tartják magukat és cégüket.

Kategória: LIBRA Híreik

Tavaly év elején megjelent a Kormány 2016. évi több ezer milliárdos keretösszegre tervezett EU pályázati kiírások menetrendje. A Piac & Profit „Pénz, de honnan” címmel, egy konferenciasorozatot hívott életre, ahol az előadók részletesen beszámoltak az elérhető pályázati lehetőségekről és válaszoltak a fejlesztéssel kapcsolatos egyéb kérdésekre is.

A konferencia sorozaton kiállítóként, szakmai támogatóként vett részt a LIBRA Szoftver Zrt. Mint vezető hazai ügyviteli szoftverfejlesztő céget, minket is érintettek a 2016-os informatikai korszerűsítés céljából kiírt és tervezett pályázatok

Kategória: LIBRA Híreik

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a novemberben meghirdetett, SEPA-típusú interface kapcsolatok fejlesztése, valamint NAV xml formátumban beérkező számlák LIBRA3s-be való beolvasása és tárolása céljából meghirdetett, fejlesztői közösségekbe történő jelentkezést lezárjuk.

A fejlesztői közösségben résztvevőket e-mailben tájékoztatjuk a további teendőkről.

Azon Ügyfeleinknek, akik jelezték részvételi vagy távolmaradási szándékukat, köszönjük!

Kategória: LIBRA Híreik
2016. máj. 09., hétfő 00:00

LIBRA3s vizsga a BME-n

Eredményes vizsgát tettek azok a hallgatók, akik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Anyagmozgatási és

Logisztikai Rendszerek Tanszékén a LIBRA3s integrált ügyviteli rendszer megismerését választották tanulmányaik kiegészítésére.

Kategória: LIBRA Híreik

Félidejéhez érkezett a Piac és Profit rendezvény sorozata, mely 7 helyszínen célozza meg azokat a helyi, vagy térségi vállalkozásokat, melyek a fejlődésükhöz EU-pályázatokból anyagi forrást keresnek.

Kategória: LIBRA Híreik
1. oldal / 4

Ajánlatkérés

Lépjen velünk kapcsolatba! Kérje vállalatára szabott megoldásunkat!

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com